منوچهر هلیلرودی عکس از وبگاه رادیو زمانه |
دیدارهایی که صورت نگرفت
در دورانی که خانهی طبری هنوز در طبقهی دوم خانهی خانم فخری بینیاز (خواهر آذر بینیاز و همسر سابق داود نوروزی) در امیرآباد شمالی (کارگر شمالی) قرار داشت، پیام آوردند که شخصی بهنام آقای قزلایاغ بسیار مایل است که طبری را ببیند و در خانهاش از او پذیرایی کند. شمارهی تلفن و نشانی هم دادهبودند، که از قضا در همان محله بود.
طبری او را نمیشناخت. من خانم ثریا قزلایاغ را از هنگامی که در کتابخانهی مرکزی دانشگاه صنعتی آریامهر (شریف) کار میکرد، و همچنین برای کتابهای کودکان که مینوشت، دورادور میشناختم. تا امروز هم نمیدانم که آیا ایشان با آقای قزلایاق نسبتی داشت، یا نه. به نظرم میرسید که نام آقای قزلایاغ را در زمرهی وکلای مدافع افسران تودهای در دادگاههای پس از کودتای ۲۸ مرداد خواندهام. اینها را به طبری گفتم. او از من خواست که تلفن بزنم و ببینم او کیست و چه میخواهد.
در طول چند روز بارها تلفن زدم، اما هر بار شنیدم که آقای قزلایاغ منزل نیستند. سرانجام طبری پیشنهاد کرد که به در خانهی او بروم، و رفتم. جوانی تیپ دانشجویی در را گشود، با شنیدن موضوع، مرا برد، در اتاق پذیرایی نشاند، و گفت که میرود به طبقهی بالا تا به پدرش بگوید که بیاید پایین، و مرا تنها گذاشت و رفت.
بیش از نیم ساعت آن پایین در سکوت و تنهایی نشستم، و سرانجام، با سابقهی تلفنهای بی سرانجام، برخاستم و از خانهی آقای قزلایاغ بیرون آمدم!
طبری گفت: «پس ما تلاش خودمان را کردیم!» و دیگر خبری از آقای قزلآیاغ نشد.
***
پیامی آمد که میگفت منوچهر هلیلرودی خواستار ملاقات و گفتوگو با طبریست. هلیلرودی نویسنده بود، عضو سازمان فداییان خلق ایران، و یکی از مبتکران انشعاب از سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)، که به «منشعبین ۱۶ آذر» (۱۳۶۰) یا «گروه کشتگر – هلیلرودی» معروف شدند و در اعتراض به نزدیکی فداییان به حزب توده ایران، از سازمان «اکثریت» انشعاب کردند.
طبری اغلب موافق گفتوگو بود و از این دیدار هم استقبال کرد. همهی قرار و مدارها گذاشتهشد، پیامها رد و بدل شد، روز و ساعت دیدار معین شد، اما ساعاتی پیش از آن که طبری را به محل دیدار ببرم، خبر آمد که کیانوری مخالف این دیدار است، و قرار به هم خورد.
منوچهر هلیلرودی در اوج جوانی متأسفانه بیمار شد و در ۳۰ آبان ۱۳۶۱ از جهان رفت.
***
مجموعهی دیدارهای احسان طبری را در این نشانی مییابید.
متن همهی دیدارها در فورمت پی.دی.اف. در این نشانی.
3 comments:
با سلامهای گرم به شیوا; این دوست نادیده ولی دیر ٱشنا
دستت درد نکند برای انتشار این خاطرات کوتاه و با ارزش. همچنین ممنون از اینکه مجموعه دیدارها اکنون به فرمات پی دی اف.
سلامت باشی.
سلام؛
از نو مینویسم: در کتاب «دیدارهای احسان طبری»؛ ص. ۵؛ پیوند
http://iran-archive.com/sites/default/files/sanad/gunagun-ketab-khaterate_be_azin.pdf
کار نمیکند. لطفاً اصلاح شود. با احترام: امید
امید گرامی، سلام
سپاسگزارم برای گزارش لینک خراب!ء
دست بهنقد این لینک درست را داشتهباشید تا سر فرصت لینک داخل متن را درست کنم
http://iran-archive.com/sites/default/files/2021-07/behazin-khaterate-behazin.pdf
با احترام
Post a Comment